Windows Server 2019 evaluation omzetten naar de volledige versie

Vorm je evaluatieversie van Windows Server 2019 om tot de volledige versie met Powershell

Windows Server 2019 evaluation omzetten naar de volledige versie

Het is een situatie die je af en toe wel eens tegenkomt als je met systemen bezig bent. De beide versies doen hetzelfde en lijken hetzelfde maar zijn eigenlijk zeer verschillend.

Een evaluatieversie of testversie is 180 dagen geldig en daarna stopt het onverbiddelijk, je kan ook niet zomaar een gekochte licencekey erin stoppen en verder gaan. Daarvoor zijn een aantal kleine stappen nodig, je doet deze ook liever vooraleer je evaluatietijd verstreken is.

Stappenplan

Onderstaande stappen dien je uit te voeren in een Powershell met adminrechten.

Allereerst ga je kijken naar wat de beschikbare versies zijn voor jouw installatie, dat doe je met het volgende commando.

dism /online /Get-TargetEditions

Afhankelijk van welke editie je kiest ga je hier op zoek naar de daarbijhorende generieke licentiesleutel. De conversie werkt alleen met de juiste generieke licentiekey en onderstaand commando. Je past het natuurlijk ook aan aan de editie die jij wil omvormen via de output uit stap 1.

dism /online /Set-Edition:ServerStandard /ProductKey:N69G4-B89J2-4G8F4-WWYCC-J464C /AcceptEula

Hierna zal je je server moeten herstarten. Na de reboot heb je je server zonder licentie opgestart en kan je jouw aangekochte licentie in het systeem steken met het volgende commando.

slmgr.vbs /ipk jouw-product-key-hier

That's it!