Windows 10 updates, alweer problemen...

Microsoft doet het alweer... Let op met het installeren van de volgende update en wel hierom. Het is tijd om te switchen naar een fatsoenlijk OS!

Windows 10 updates, alweer problemen...

Alsof het nog niet genoeg is geweest dit jaar met de updates van Windows 10. De mensen hebben met moeite de geforceerde updates verteerd die bij velen documenten en dergelijke lieten verdwijnen (vooral leuk bij zakelijke klanten) , hardware die plotsklaps niet meer werkt en in sommige gevallen werd de computer gewoon onbruikbaar, lekker toch?

Maar nu is er alweer een Windows update, op de duur zou je ze al niet meer durven installeren denk ik toch maar dat is het juist, JE MOET! Inderdaad, dankzij de geforceerde updates krijg je hem ooit toch binnen, je kan het alleen een beetje uitstellen. De update kan ervoor zorgen dat je startmenu gewoon niet meer werkt,  de netwerkfunctionaliteit stopt en daarbij krijg je dan ook nog enkele problemen met het geluid.

Dank u Microsoft voor de KB4515384 update! Als jullie zo blijven verder doen zal de Linuxcommunity gestaag blijven groeien #mehappy

Cijfers

Tijdens mijn opzoekingen naar bovenstaande informatie kwam ik een interessant artikel tegen op de website van Test Aankoop, de belangenvereniging voor de consument in België, en daar vond ik onderstaande cijfers op. Hallucinant als je ziet hoeveel gebruikers er echt in de problemen komen met de updates. Ik dacht persoonlijk dat het minder was en dat het allemaal wat werd uitgesmeerd maar dat gedacht zal ik nu toch wel even moeten bijstellen...

Test Aankoop deed een enquête bij 1400 Windows 10 gebruikers en hun bevindingen waren dat:

  • 63% van de bevraagden problemen ondervonden na de April 2019 update.
  • 33% van de bevraagden kreeg er een onbruikbare PC door. WHAT?
  • 10% van de bevraagden leed aan gegevensverlies.

Een mooi resultaat voor het meest dominante besturingssysteem op de markt. Proficiat, U heeft meer dan de helft van uw gebruikers in de problemen gebracht met de zoveelste update die beter bugs zou fixen in plaats van extra bugs te maken.

Lezers, er zijn alternatieve én gratis besturingssystemen op de markt! Bekijk die even en boost uw betrouwbaarheid, privacy én workflow. Oh ja, voor de gamers, check this!

Gaming op Linux, the future!

Dus wat hebben we geleerd vandaag?

  1. Neem steeds backups vooraleer je Windows update uitvoert.
  2. Informeer je naar alternatieve besturingssystemen.
  3. Installeer een alternatief besturingssysteem.

Voorbeelden van alternatieve besturingssystemen:

Dit zijn stuk voor stuk gebruiksvriendelijke Linux distributies die vrij gericht zijn op de overstappende Windowsgebruiker.

Hulp nodig? Hook me up op Nerdiscord!