Petrichor, het bordspel over de lekkere geur van zomerregen

Petrichor, het bordspel over de lekkere geur van zomerregen

Recent had ik de kans om samen met Gert van Spelletjes enzo dit spel door te nemen. Het spel sprak me ineens aan door de mooie graphics op de doos en het niet zo alledaagse thema.

Het doel van het spel is om de meeste punten te verzamelen tegen dat de zes rondes voorbij zijn. Je kan er ook voor kiezen om de korte variant van 4 rondes te spelen.

De Petrichor gameflow

  • De actiefase
  • De weerfase
  • De oogstfase
  • De opruimfase

Voor de gehele speluitleg verwijs ik je door naar de spelregels die je kan vinden op Boardgamegeek maar om je een beeld te geven van hoe het in het kort gaat licht ik elke fase kort even toe.

De actiefase

Tijdens de actiefase heb je de keuze uit twee mogelijke acties, deze zijn enerzijds een kaart uit je hand spelen of anderzijds passen. Indien je ervoor kiest om een kaart te spelen ben je verplicht om de volgende twee punten uit te voeren.

  • Uitvoeren van de kaartactie.
  • Stemmen op een weereffect of oogsten.
Een kaartactie moet uitgevoerd worden indien je kan maar het is wel toegelaten kaarten te spelen waarvan je de actie niet kan uitvoeren.

Optioneel heeft de actieve speler ook nog de kans om extra kaarten te spelen indien er nog geen enkele speler heeft gepassed in de huidige ronde.

De weerfase

Tijdens de weerfase gaan de twee weders waar het meeste op gestemd is uitgevoerd worden. Wanneer er een gelijke stand is tussen de stemmen mag de startspeler beslissen welke effect er zal worden geactiveerd. De stemmen worden getracked op onderstaand bordje.

De oogstfase

De oogstfase treedt op in onderstaande gevallen:

  • Het is de laatste speelronde.
  • Alle dobeelstenen tonen het oogstsymbool.

De oogstfase is de fase waarin alle groeiende scheutjes worden gescoord.

De opruimfase

Vooraleer aan een nieuwe ronde te beginnen wordt het spel gereset. Voor de stappen wijs ik je door naar de eerder vermelde regels.

Spelmateriaal

Mijn oordeel

Als je een vaste lezer bent dan ben je zeer waarschijnlijk op de hoogte van het feit dat ik zeer veel belang hecht aan het esthetische aspect van bordspellen. Petrichor heeft op dat vlak de volle 100% van mijn verwachtingen ingelost.

Ik vond het spel vlot spelen en duurde naar mijn mening niet te lang, misschien bestaat de kans dat dit met 4 spelers wel kan zijn. De kwaliteit van het materiaal is goed al vond ik de bliksemschichten mooi maar vrij onhandig.

Petrichor is een spel dat ik met veel plezier nog een keertje zou spelen. Mocht je het spel interessant vinden zou ik wel aanraden van het eerst ergens te spelen vooraleer je het aanschaft want naar mijn gevoel gaan de kritieken niet unaniem zijn.

Kan je je niet inhouden om het te bestellen dan kan je dat bij Spelhuis doen.