OpenRGB, een opensource oplossing voor RGB in computers

OpenRGB, een opensource oplossing voor RGB in computers

De meeste fabrikanten van producten die RGB ondersteunen brengen ook hun eigen software uit waarmee je de kleuren en patronen die de LED's volgen kan instellen. Uiteraard zijn dit Windows only oplossingen.

De opensource community had hier een antwoord op klaar dat OpenRGB werd gedoopt. OpenRGB is een softwaretool die de meeste fabrikanten hun hardware ondersteunt dus kan je hiermee gewoon al jouw hardware mee gaan instellen.

Wat de opensource wereld doet doen ze goed dus geven ze ineens een softwarepakket uit dat zowel op Linux als Windows werkt.

Laten we even kijken hoe OpenRGB eruit ziet!

De interface

OpenRGB

Om de een of andere reden is de layout bij mij een beetje kapot. De tekst in de linkerkolom wordt niet donker gemaakt. Ik gebruik OpenRGB in een snap maar als je dat niet doet is het wel in orde. Wegens het weinige gebruik steek ik hier de tijd niet in om het te veranderen.

Weet je niet wat Snap is dan raad ik je aan om het artikel daarover te lezen in mijn cursus starten met Linux.

OpenRGB gebruiken

Het gebruik van OpenRGB wijst zichzelf uit. In de linkerkolom kies je het stukje hardware waar je de kleuren van wil aanpassen en in de rechterkolom doe je dat op een zeer intuitieve manier.

Voor de installatie van OpenRGB verwijs ik je graag door naar de Gitlab pagina. Daar staat alles netjes uitgelegd.

Succes met de installatie!