Must have software voor Linux gamers: Lutris

Must have software voor Linux gamers: Lutris

Mensen die mij kennen weten dat ik een grote Linux fan ben en af en toe ook eens hou van een lekker avondje gamen. Je zou denken dat gamen en Linux niet samen gaan maar niks is minder waar. Dankzij AMD die zijn drivers opensourced kunnen we beschikken over een goed geoptimaliseerd systeem.

Natuurlijk zijn er naast AMD ook nog een aantal bedrijven die stevig geloven in gamen op Linux, wie dat is en op welke manier ze dat doen beschrijf ik hieronder. Ga zeker eens een kijkje nemen naar de verschillende projecten, er zit misschien ook iets tussen voor jou.

Lutris, not your average game manager

Lutris is een applicatie die al je games van alle platformen samenbundelt in 1 locatie zodat je ze zeer makkelijk kan opstarten. Op zich niet zo zeer speciaal maar Lutris doet nog iets. Als je naar de website surft kan je er ook een hele hoop games vinden die scripts bevatten. Deze scripts vind je terug bij spellen die normaal geen ondersteuning hebben voor Linux. De bedoeling van dat script is dat de tweaks die nodig zijn om een bepaald spel wel te kunnen gedaan worden op een automatische manier.

Zo is het voor iedereen bereikbaar om games te runnen waar wat werk aan is. Natuurlijk met dank aan diegene die zijn tijd heeft genomen om alle stappen uit te zoeken en ze te bundelen in een script voor de community. Lutris ziet er uit als volgt.

Lutris

Meer informatie en alle games die je kan installeren via de Lutris scripts vind je op de Lutris website. Natuurlijk kan je naast het installeren van games via de superhandige scripts ook gewoon je games vanuit bvb Steam of GoG importeren en Lutris gebruiken als jouw one-stop gamelauncher.

Game on!