Must have software voor Linux gamers: Steam

Must have software voor Linux gamers: Steam

Zoals je in mijn vorige post kon lezen is het zeer gemakkelijk om het merendeel van Windows spelletjes te draaien onder Linux. Dat doe je simpelweg door Proton in Steam in te schakelen. Wil je die post er nog eens op nalezen? Dan kan je hier doen.

Voor wie nieuw is in de gamerswereld vraagt zich misschien af wat Steam is? Ik vermoed dat er niet zoveel mensen zijn die Steam niet kennen maar voor de zekerheid en de volledigheid van deze lijst gaan we het even bekijken.

Steam is niet meer dan een online winkel waar jij spelletje kan aanschaffen.

Het is een digitaal platform wat je op alle gangbare platformen kan gebruiken. Als je meerdere computers hebt kan je zowel je account en spelletjes gaan installeren op bijvoorbeeld je Linux als Windowscomputer. Steam zorgt ervoor dat je steeds beschikt over je catalogus met spellen. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding.

Je kan Steam zowel gebruiken via de website als het programma op je computer. Steam ziet er uit zoals je hier kan zien.

Steam library

Door het gebruik van de verschillende tabbladen kan je schakelen tussen je bibliotheek, de store, de community en jouw profiel. Steam is zeer eenvoudig in gebruik en zal voor mij steeds de standaard blijven. Er zijn namelijk verschillende anderen die Steam proberen na-apen, daar word ik uiteraard niet blij van.

Als je eerst eens kennis wil maken met Steam via de website kan je dat via deze link. Het leuke aan Steam is dat ze regelmatig een megasale doen en dan kan je verschillende spelletjes op de kop tikken voor een prikje ;)

Andere blogs in deze lijst

Om een overzicht te bewaren lijst ik op na elke blog in de "must have software voor Linux gamers" lijst welke blogs er eerder zijn verschenen.