Mijn 5 favoriete linux tools

Een lijst van mijn 5 niet te missen tools voor de linux desktop!

Mijn 5 favoriete linux tools

Linux, uren kan je discussiëren over welke distributie de beste is maar op elke distributie kan je dezelfde software installeren. In deze blog geef ik je een kort overzicht van welke mijn 5 favoriete linux tools zijn en waarom.

Deze lijst staat niet in een bepaalde volgorde, ik gebruik alle tools even graag voor wat ze dienen en staan dus allemaal op gelijke voet bij mij.

Vind jij dat er nog tools ontbreken in deze lijst vertel het me dan zeker in een reactie op Facebook en vermeld er zeker bij waarom jij een bepaalde tool hier mist!

Flameshot

Flameshot is voor mij dé screenshot tool bij uitstek. Hij is zeer light weight en runt gewoon in je taskbar. Je kan er alle mogelijke soorten screenshots mee maken, een selectie of je volledige scherm én binnenkort een venstercapture, Flameshot kan het.

Voor meer informatie in verband met de installatie verwijs ik je graag door naar de officiële Flameshot website.

Indicator sticky notes

Als er iets is waar ik een zeer grote fan van ben dan is het wel post-it's. Vooral op de computer is dit superhandig. Gedaan met aparte software om je TODO's bij te houden! Plak een post-it op je desktop met daar alles op, steeds in een oogopslag zie je wat je nog te doen hebt en het zit nooit in de weg omdat je je notes kan instellen zoals jij ze wil gebruiken.

Voor meer informatie in verband met de installatie van sticky notes verwijs ik je door naar Launchpad

Sticky notes op de desktop.

Stacer

Stacer is een programma dat je in staat stelt je systeem te beheren. Je ziet in een wenk hoe het is gesteld met je systeembronnen en daarnaast kan je via de talrijke menu's verschillende onderhoudstaken doen om je systeem fris en monter te houden.

Voor meer informatie in verband met de installatie verwijs ik je door naar de Github pagina van Stacer.

Stacer

CPU-G

Cpu-G is een programma waar je een hoop technische gegevens over jouw systeem in kan vinden. Het is vergelijkbaar met CPU-Z dat veel mensen gebruiken op hun Windows systeem. Ben je van plan om over te schakelen naar een betrouwbaarder OS dan is dit al 1 stukje software waar je een alternatief voor hebt.

Voor meer informatie in verband met de installatie verwijs ik je graag door naar de officiële CPU-G website.

Bleachbit

De laatste tool in deze lijst is er eentje om je opslag op te poetsen en schijfruimte vrij te maken, namelijk Bleachbit. In dit programma kan je op een overzichtelijke wijze aanduiden welke gegevens je wil oppoetsen en dit wordt dan netjes uitgevoerd. Het kan gedaan worden voor je eigen gebruiker maar als root heb je meer opties.

Voor meer informatie in verband met de installatie verwijs ik je door naar de officiële website van Bleachbit.