LBRY, zoveel toffer als YouTube!

LBRY, zoveel toffer als YouTube!

Het is schering en inslag, regelmatig proberen projecten bestaande online platformen van de troon te stoten. LBRY ofte library is zo een alternatief voor het alombekende YouTube.

Als grote voorstander van decentralisatie, vrije software en privacy kan ik deze initiatieven alleen maar toejuichen en meehelpen verspreiden naar het grote publiek.

Zoals je reeds kon lezen op de blog ben ik bezig met een transitie naar een Googlevrij leven en LBRY is daar een zeer welkome hulp in.

Ik heb een alternatief voor YouTube! Ben je van deze transitie niet op de hoogte dan zou ik je ten zeerste aanraden om die lijst met blogs eens door te nemen.

Wat maakt LBRY zo speciaal?

LBRY is een videoplatform dat draait op blockchaintechnologie. Het is volledig gratis, advertentievrij en gedecentraliseerd. Deze klinken voor sommigen onder jullie als chinees en daarom kan je de verklaring ervan onder hun links vinden.

Library

Door het kijken van video's kan je een beloning krijgen in de vorm van de Library-cryptomunt. Die munt kan je dan op jouw beurt investeren om bijvoorbeeld jouw eigen kanaal aan te maken of betalende filmpjes te kijken.  

Ik vind het supertof om naar content te kijken en niet constant reclame voor mijn neus te krijgen. Je hebt tenminste terug de focus op de content in plaats van die rommel. Vrij belangrijk toch?

Waarom raadt ik LBRY aan?

Simpel, ik wil graag anderen op de hoogte brengen van het feit dat er alternatieven bestaan. Dat doe ik voor besturingssystemen, voor contentplatformen en dat ga ik voor alles doen.

Natuurlijk staat er veel minder content op LBRY dan YouTube maar in de fond kan me dat weinig schelen, je moet je maar eens de vraag stellen: "Wat mis ik nu echt dat belangrijk is door niet meer naar YouTube te kijken?".

Dat antwoord is niks als je eerlijk bent met jezelf.

Dus, dit gezegd zijnde. Kan ik je overhalen om eerder LBRY te kijken in plaats van YouTube? Zou jij video's plaatsen op LBRY? Indien niet, waarom? Vertel me er alles over in een reactie want ik ben er echt benieuwd naar :)

Oh ja, volg Nerdistan misschien ook op LBRY? :)

Cheers John!