Krijg toegang tot de verboden WiFi instellingen op je b-box 3V+ in no time!

Toon de verborgen WiFi instellingen in je b-box 3 dankzij de meest crappy beveiliging die Proximus hier ooit voor kon verzinnen...

Krijg toegang tot de verboden WiFi instellingen op je b-box 3V+ in no time!

Onlangs was ik op zoek naar de instellingen van mijn vriendin haar WiFi aangezien het signaal niet consistent bereikbaar is doorheen het huis. Ik had even de signaalscanner bovengehaald en opgezocht welke kanalen er niet zo populair zijn in deze omgeving.

Toen begon de zoektocht, ik logde in op de beheersconsole van de modem en bekeek de WiFi instellingen maar helaas, nergens geen optie te bespeuren om het kanaal in te stellen. Bij het vorige model ging dit nochtans wel volgens meneer Google. Vreemd!

Fixing the problem

Met mijn achtergrond als web developer was mijn nieuwsgierigheid gewekt om even in de broncode van de Proximus b-box beheersconsole te gaan kijken en ja hoor, de instellingen zijn wel degelijk aanwezig maar ze mogen niet getoond worden. Ik weet niet wat hier de bedoeling van is maar als ik dit zou maken dan toonde ik de instellingen of ik schermde ze wel wat beter af hoor! Foei Proximus!

Enfin, wat moet je doen als je de instellingen toch wil gaan aanpassen in de beheersconsole? Follow me!

  1. Log in op de beheersconsole van je b-box. Deze vind je normaal gezien op 192.168.1.1 of als je het gewijzigd hebt zoek je even naar het IP adres van je gateway.
  2. In het overzicht klik je op het tandwieltje dat je vindt naast je WiFi id. Je komt dan in het scherm met "alle" mogelijke WiFi instellingen.

Now, let the fun begin!

Vooraleer we er aan beginnen moet ik zeggen dat ik Google Chrome gebruik als internetbrowser, gebruik jij iets anders dan zal je even moeten kijken hoe je de code kan inspecteren zoals we direct gaan doen.

  1. Ga met je muis staan ergens in het rechthoekje onder Acces Point en klik met je rechtermuisknop, in dit menu druk je op inspecteren.
  2. In de kolom met code die op de rechterzijde van je scherm is verschenen zoek je naar onderstaande regel code.
Display: none; laat je de instellingen niet zien!
  1. Dubbelklik op display: none; en verwijder dit handmatig en druk daarna op enter.
  2. Nu kan je alle instellingen zien en naar hartelust aanpassen zoals je ziet op onderstaand scherm.
De verboden instellingen!
Voila, op deze manier kan je dus je Proximus WiFi instellen zoals je wil, ik weet echt niet wat de bedoeling is van Proximus om dit soort crappy beveiliging te implementeren in een enduser environment. Dit getuigt nu niet bepaald van professionalisme...

Enfin, je kan er maar geniet van hebben! Happy surfin'!