Help, mijn Dell server maakt teveel lawaai!

Help, mijn Dell server maakt teveel lawaai!

Dit is een gedachte die ik een tijd geleden had aangezien een klant niet tevreden was met het aantal decibel die die kleine R340 produceerde. Na wat opzoekwerk heb ik toch gevonden dat je het geluidsniveau een heleboel naar beneden kan trekken door het aanpassen van de curve van de ventilatoren.

Aangezien deze curve standaard ingesteld staat op "Performance optimized" blazen de ventilatoren constant op 100%. Dit zorgt uiteraard voor een vrij grote geluidsproductie en als deze server niet in een datacenter staat kan dit voor overlast zorgen. Daarom passen we het koelingsprofiel aan.

Werkwijze

Ik heb deze instelling gedaan via de iDRAC interface. Je gaat naar configuration - system settings - hardware settings - fans configuration.

Hier heb je onder Thermal profile een instelling genaamd Default thermal profile. Deze staat standaard op Maximum performance en je gaat die aanpassen naar Minimum performance.

Dit wil niet zeggen dat je server minder gaat presteren maar wel dat de snelheid van de ventilatoren automatisch aangepast word volgens de load van de server.