Google Stadia wordt getest!

Google Stadia wordt getest!

Een klein jaartje geleden is het ondertussen dat Google Stadia werd gelanceerd. 19 November 2019 om precies te zijn. Ik vermoed dat de kinderziektes wel uit het platform zijn gehaald dus was het tijd om Stadia eens aan een testje te onderwerpen.

Voor diegenen die het niet weten leg ik snel even uit wat Google Stadia nu eigenlijk is. Stadia is een streamplatform voor games van Google. Eigenlijk een beetje een Netflix voor games. Het leuke aan dit soort gameplatformen is dat je geen zware computer nodig hebt om toch de laatste games te spelen, alleen een deftige breedband internetverbinding is nodig. Die laatste bepaald voor een zeer groot deel de kwaliteit van je beeld.

Wat vind ik op Stadia?

Logisch gezien vind je op Stadia een grote verzameling games. Afhankelijk van je abonnement heb je een deel gratis games maar je kan er net zo goed bepaalde toptitles aanschaffen. De prijzen zijn soms nogal aan de dure kant voor bepaalde spellen en anderen zijn dan net beter van prijs.

Een zeer groot voordeel aan dit soort diensten vind ik het volgende:

  • Je hebt geen zware hardware nodig om de laatste games te kunnen spelen.
  • Geen laadtijden.
  • Je bent er zeker van dat je altijd over de laatste updates beschikt.
  • Je kan op elk apparaat spelen, je pc, televisie, smartphone, tablet.

Natuurlij zijn er ook nadelen verbonden aan cloudgaming, voor mij het grootste nadeel is dat je beeldkwaliteit recht evenredig is met je internetverbinding. Je kan er prat op gaan dat je gedurende primetime mindere beeldkwaliteit zal hebben. De uren dat iedereen speelt is de bandbreedte meer verzadigt en zal je dus mindere beeldkwaliteit ervaren.

Dit zijn natuurlijk allemaal veronderstellingen maar die gaan allemaal uitgetest worden de komende weken. Uiteraard volgt er dan een update met mijn oordeel over Google Stadia. Ik kijk er al naar uit!