Epic launcher on Linux, Legendary

Vanaf heden beschikt de linuxgemeenschap ook over een client voor Epic games, Legendary it is!

Epic launcher on Linux, Legendary

Onlangs kwam ik Legendary tegen op Github, Legendary is een programma dat je gebruikt in de terminal en dat dienst doet als launcher voor Epic Games. Persoonlijk ben ik geen fan van meerdere launchers als grote fan van Steam.

Bij wijze van test installeer ik Legendary om eens te kijken hoe het in zijn werk gaat en of het wel degelijk werkt. Het is nog steeds alpha software dus we zullen zien.

Installatie

De instalaltie is vrij vanzelfsprekend, je installeert een paar pakketjes die je terugvind op de Github pagina van Legendary en even later kan je je account gaan verbinden.

Authenticatie gebeurt met het commando:

legendary auth

Je wordt dan doorverwezen naar de Epic website waar je jezelf kan aanmelden, als dat succesvol is krijg je een id te zien die je moet kopiëren en plakken in je terminal. Vanaf nu ben je aangemeld in legendary.

Natuurlijk wil je nu games installeren en dat gaan we nu bekijken.

Games installeren

Vooraleer je games kan gaan installeren moet je weten welke er allemaal gelinkt zijn aan jouw account. Met het onderstaande commando kan je een lijst opvragen van alle games die je hebt gekocht in de Epic gamestore.

legendary list-games

Je krijgt dan een lijst te zien een beetje zoals dit.

Mijn Epic games

Bovenstaande screenshot leert je dat ik 23 games heb die gelinkt zijn aan mijn Epic account. Van hieruit kunnen games worden geïnstalleerd en dat doe je op de volgende manier.

legendary install <appname>

Je krijgt dan een klein overzicht te zien van wat je gaat installeren en na bevestiging gaat de installatie verder.

Als de installatie gedaan is kan je je spel starten op een paar manieren. Enerzijds kan je het importeren in je meest gebruikelijke gamelauncher of met het launchcommando van legendary.

legendary launch appname

Vanaf heden hebben we dus ook een "native" Epic client. Veel plezier ermee al zal ik deze eigenlijk nooit gebruiken, ik heb liever alles centraal op 1 platform en dat is voor mij Steam :)