5 YouTubers die jij moet volgen!

5 YouTubers die jij moet volgen!

Deze catchy titel wordt eigenlijk gevolgd door: " ... als je van tech & opensource houd!".

Negen kansen op tien hou jij van deze topics aangezien je mijn blog volgt / leest dus op dat vlak zit je goed. Onderstaande 5 YouTubers zijn mensen die op de hoogte zijn van wat ze vertellen en je dus keer op keer een nieuwe video voorschotelen waar je slimmer van wordt.

TechnoTim

Op het kanaal van TechnoTim vind je steevast tutorials over het eigenhandig hosten van digitale services. Op die manier heb je dus steeds controle over je gegevens en wat ermee gebeurt. Tim gebruikt meestal opensource software bij het opzetten en demonstreren van wat hij wil toelichten.

De video's zijn mooi en duidelijk gemaakt en bevatten moderne topics, zeker een aanrader voor wie fan is van Docker en Kubernetes.

Networkchuck

De tweede op de lijst is Networkchuck, het is een vrolijke gepassioneerd Amerikaan die zijn passie voor netwerken deelt via YouTube. Hij maakt zeer duidelijke instructievideo's die handelen over de meest courante als toekomstgerichte topics. De video's zijn zeer leerzaam als goed uitgelegd in verstaanbare taal.

Chuck is wel een beetje commercieel ingesteld dus verwacht je hier en daar maar aan een portie reclame voor zijn betaalde online cursussen. Desalniettemin is het een topkanaal om te volgen.

Chris Titus

Ondertussen een vaste waarde in de IT wereld op YouTube is Chris Titus Tech. De laatste tijd maakt Chris voornamelijk video's die Linux behandelen maar hij is niet bang om zijn mond eens te roeren over Windows ook. Chris is in het dagelijkse leven een sysadmin en komt nog steeds dagelijks in contact met het OS uit Redmond.

Je kan door zijn ervaring met beide besturingssystemen een hoop informatie terugvinden over beide. De dagen dat hij streamt op Twitch vragen stellen waar hij met alle plezier op antwoord met raad en daad.

The Linuxgamer

De volgende in de lijst is niemand minder dan Gardiner Bryant. Hij is een jonge kerel uit Amerika die een Linuxmens is in hart en nieren. Hij is een overtuigde Manjarogebruiker net als ik en heeft enorm veel te bieden op zijn kanaal.

Je krijgt opiniestukken te zien, Linuxnieuws en ook af en toe een gamestream. Het is een zeer gevarieerd programma waar ik telkens uitkijk naar een nieuwe video.

Level 1

Level 1 is een kanaal dat gelinkt is aan een forum dat vol zit met techies. Als je het aanbod van video's bekijkt zal je ook direct zien dat de topics die worden behandelt van een hoger nieveau zijn. Wendell is een verschrikkelijk capabele mens die met veel passie laat zijn wat er allemaal gebeurt in de IT wereld.

Neem zeker een kijkje om te zien wat er allemaal aangeboden wordt maar ik ben er zeker van dat er voor iedereen wat wils is, natuurlijk op voorwaarde dat je zelf een beetje techsavvy bent. Needless to say dat er heel wat Linuxtopics bij zijn :)

Veel plezier met je nieuwe content!